We czwartek, 28 kwietnia, uczniowie klasy 2m2 odwiedzili studio kulinarne Zmokła Kura w Białymstoku. Bardzo bogaty program obejmował część wykładową, podczas której uczniowie dowiedzieli się o komponowaniu posiłków, wodzie, dietach, fastfoodach. Dowiedzieli się też jak czytać etykiety na produktach, co siedzi w chipsach i innych produktach typu „chińskie zupki”.
W części warsztatowej uczniowie przygotowali:
• deser jogurtowy z domową chrupiącą granolą i prażonymi jabłkami
• fit batoniki owsiane kokosowo-żurawinowe
• zawijane bułeczki drożdżowe
• ekspresowe ciasto z kubeczka w 1,5 minuty – niesamowicie czekoladowe brownie i ciasto mega orzechowe
• sałatkę lunchboxowa z makaronem orzo i kurczakiem


Było smacznie i zdrowo. Wspólnie spędzony czas zintegrował klasę i dostarczył wiele pożytecznych informacji, które z pewnością będą wykorzystywane.

WIĘCEJ FOTOGRAFII